Német nyelvtanulás

Szeretné a német nyelvű országokat jobban megismerni? Gyakran jár német nyelvterületen? Ezen esetekben nem lehet elkerülni a német nyelv elsajátítását, még ha az angollal esetleg el is tud boldogulni. Elsősorban azoknak tudok segíteni, akiknek már van némi német nyelvtudásuk és ezt tökéletesíteni szeretnék.

 

Miért pont németül?

Miért  kellene a mai világban pont németül tanulni?

Több jó oka is van, ebből csak néhány:

Németországban, Ausztriában, Svájcban, Liechtensteinben, Luxemburgban, Hollandiában, Belgiumban, Észak-Olaszországban és Kelet-Franciaországban több mint 100 millió ember anyanyelve, ezzel Európában az első helyet foglalja el, az angol és a francia előtt.

Magyarországon a legtöbb külföldi cég anyavállalata német nyelvterületen van. Egy német anyanyelvű munkaadó mindig a német nyelvet fogja előtérbe helyezni, ezzel a nyelvtudással a munkahelyi esélyek erőteljesen megnövekednek.  Német nyelvterületen pedig nélkülözhetetlen.

Európában mindenhol, de az interneten is szinte minden információ megtalálható németül.

Közelebbről megismerjük ezeket a szép országokat, amelyek a turisták számára a legmagasabb színvonalon a legváltozatosabb nyaralási lehetőségeket kínálják.

Esetleg vannak már barátaink is, akikkel diskurálhatunk majd.

Nem utolsósorban pedig eredetiben olvashatjuk Goethét és a többi klasszikust, de Beethoven, Freud, Klimt, Einstein anyanyelve is a német volt.

Hol tanuljak?

Nem minden érdeklődőnek van azonban a közelében némettanár, vagy egyszerűen túl fáradságos felkerekedni és rendszeresen eljárni az órákra. Esetleg csak rövid felkészülésre, ismétlésre van szüksége, alkalmanként korrepetálásra, vagy speciális témában szeretné gyakorolni a nyelvet.

Egyedül sokszor nehéz. Nincs visszaigazolás, gyakorlási lehetőség, ezért gyaorsan alábbhagy a kezdeti lelkesedés. Van, aki nem szívesen tanul csoportban, egyénileg inkább. Vagy nem tud rendszeresen órákra járni. De mindenki otthon van valamikor!

A megoldás

Kiváló alternatíva az interneten keresztül, skype vagy más bármilyen más vizuális program segítségével történő nyelvtanulás.

Az órákra nem kell eljárni, csak a megbeszélt időpontban otthon, vagy bármilyen nyugodt helyen a gép előtt ülni, a megszokott környezetben. Mindegy, milyen ruházatban, milyen külsővel. Mindegy, hogy Magyarországon, Németországban, vagy akár a világ végén. Az oktatás egyénileg, vagy 2-4 fős csoportokban történik. Ugyanúgy, mint bármilyen más nyelvtanfolyam.

Újrakezdőkkel, haladókkal egy rövid beszélgetés alapján közösen döntjük el, hol folytassuk, mire van szükségük. Ezen kívül megbízható internetkapcsolatra és esetleg egy mikrofonos fejhallgatóra (headset) van szükség. A skype ingyenes software, amely letölthető az internetről.