FESTÉS, RAJZOLÁS

A festészet a sok hobbim egyike. Annyit szerettem volna elérni, hogy fotókról tudjak valamiféle festményt készíteni. Van, amikor egész jól sikerül. Nem tanultam soha a festészetet, csak amennyit az iskolában. Abból csak annyira emlékszem, hogy köcsögöket meg más tárgyakat kitettek elénk drapériával, aztán fessük le a csendéletet. Vízfestékkel. Volt, hogy belemászott a tanárnő az ő felfogásában és szerintem elrondította a képemet. Meg plakátokat készítettünk. Hát, igazából egyik sem hozott túlzottan lázba. Tájképfestés, állatok festése, fény-árnyék, színelmélet, ecsetkezelés és még sok minden más, technikát érintő dolog kimaradt. Vagy nem tudták úgy átadni, hogy érdekeljen is.

A műalkotás-elemzés pedig csakis a mű készítésének körülményeiről, az alkotó életéről szólt, meg arról, hogy mit akart mondani a művész. Ez mind nem rossz, de a saját alkotáson nem nagyon segít.

Amikor már felnőttként próbálkoztam, rá kellett jönnöm, hogy nemhiába tanulják ezt évekig. A művészet az egy dolog, kinek mi tetszik, de a technikát nem árt tudni. Könyvekből próbálkoztam, ma meg már az interneten mindenre lehet találni anyagot, innentől már csak gyakorolni kell. Néha egy-egy hobbitanfolyamra is elmegyek.

Akrilfestmények

Rajzok

Táblák ilyen-olyan célra

Különböző tárgyak

Falfestés – fázisfotók

Scroll to Top