MASCARPONE KRÉM MÁLNÁVAL
Hozzávalók 500 g Mascarpone 200 g hideg habtejszín 300 g málna (fagyasztott), vagy más bogyós…
BARNA KENYÉR KOVÁSSZAL
Kovásztörténet Kovászos kenyér sütésével már a 80-as években is kísérleteztem. Hoztam NDK-ból receptet, ami úgí…
PÓRÉHAGYMÁS TÉSZTA
Aki szereti a zöldség-tészta párosítást, mindemellett a póréhagyma enyhe hagymaízét, annak ez kiváló. Hozzávalók 2…
SZEDERKRÉMES TORTA
Születésnapi szederkrémes torta, amire készen kapható fondant masszából csináltam a leveleket. Frissen nagyon szép volt,…
Mit esznek-isznak Frankfurtban?
Enni-inni, társaságban lenni mindenhol szeretnek az emberek, ez a hesseni népi bölcsesség is erre utal:…
RAKOTT MINDENFÉLE
A recept története elég ellentmondásos. Alakformálás céljából tornázni készültem, ez elég unalmas, ezért bekapcsoltam a…
Túrótorta gyümölccsel
Anyósom régi-régi receptje, még NDK-s időkből. Elsárgult, régi papíron van az értékes, saját kezével írt…
Maultasche – a svábok derelyéje
Esslingeni (Eger testvérvárosa) kedves barátaink hozták Egerbe, akik a 2016. évi karácsonyi vásárban felállított standjukon,…
Szilvalekváros batyu
A batyukészítést igazából akkor kell elkezdeni, amikor megérik a szilva. Nagymamák kamrájában, piaci kofáknál lelhető…
Hagymatorta (Zwiebelkuchen)
Ezt a receptet hösbachi kedves szomszédom, Anne adta. Frankfurt környékén minden vásárban találkoztam ilyesmivel, de…
Gigantes (Γίγαντες) – paradicsomos bab
Görögországban szinte minden taverna étlapján rajta van az előételek (Μεζέδες) között. Nekem előételnek sok, főételként…