Póréhagymás lyukas tészta

Aki szereti a zöldség-tészta párosítást, mindemellett a póréhagyma enyhe hagymaízét, annak ez kiváló. 

Hozzávalók

  • 2 vastag póréhagyma
  • 25 dkg penne (tollhegy) tészta vagy bármilyen más, ami lyukas
  • 2 dl tejszín
  • 20 dkg reszelhető sajt
  • kb. 1 EK margarin a sütőedény(ek) kivajazásához
  • só, bors, szerecsendió
  • parmezán sajt

Elkészítés

A póréhagymát 1/2 – 1 cm-es szeletekre vágom, sok sós vízben félig megfőzöm. Hozzáadom a tésztát, ezzel együtt tovább főzöm, de csak al dente.

A tejszínbe belereszelem a sajtot és lassú tűzön néha megkevergetve felmelegítem. Sóval (ez sajttól függ), borssal fűszerezem, kevés szerecsendiót reszelek bele.

Leszűrve a megfőtt tészta-póré keveréket a kivajazott tálba (kis tálakba) teszem, a sajtos tejszínnel leöntöm.

Hőlégbefúvásos sütőben 230 °C-on 10-15 percig sütöm. Aütőből kivéve parmezánsajtot szótok rá.