Aki szereti a zöldség-tészta párosítást, mindemellett a póréhagyma enyhe hagymaízét, annak ez kiváló.
Hozzávalók
- 2 vastag póréhagyma
- 25 dkg penne (tollhegy) tészta vagy bármilyen más, ami lyukas
- 2 dl tejszín
- 20 dkg reszelhető sajt
- kb. 1 EK margarin a sütőedény(ek) kivajazásához
- só, bors, szerecsendió
- parmezán sajt
Elkészítés
A póréhagymát 1/2 – 1 cm-es szeletekre vágom, sok sós vízben félig megfőzöm. Hozzáadom a tésztát, ezzel együtt tovább főzöm, de csak al dente.
A tejszínbe belereszelem a sajtot és lassú tűzön néha megkevergetve felmelegítem. Sóval (ez sajttól függ), borssal fűszerezem, kevés szerecsendiót reszelek bele.
Leszűrve a megfőtt tészta-póré keveréket a kivajazott tálba (kis tálakba) teszem, a sajtos tejszínnel leöntöm.
Hőlégbefúvásos sütőben 230 °C-on 10-15 percig sütöm. Aütőből kivéve parmezánsajtot szótok rá.